بروز رسانی ۱۴۰۱/۰۵/۱۸
مشاوره حقوقی در این مطلب در مورد شرکت تجاری و مسائل حقوقی مربوط به این موضوع، توضیح می دهد:
شرکت تجاری:
۱«شرکت تجاری، قراردادی است که به موجب آن دو یا چند نفر توافق می کنند سرمایه مستقلی را که برای انجام مقصود خاصی تشکیل می گردد، اختصاص دهند و در منافع و زیانهای احتمالی حاصل از به کار گیری سرمایه سهیم شوند».
۲-تشکیل شرکت در برخی کشورها نیاز به اجتماع و توافق چند نفر ندارد.
در برخی کشورهای اروپایی امکان تشکیل شرکت توسط یک فرد، یعنی یک سهامدار وجود دارد. اما در قانون تجارت ایران حداقل اعضا برای تشکیل یک شرکت دربرخی از انواع شرکت ها دو نفر می باشد و امکان تشکیل شرکت با یک فرد در قانون تجارت ایران پیش بینی نشده است.
عوامل مشخصه شرکت های تجاری به قرار ذیل است:
۱- تشکیل سازمان مستقل
۲- همکاری بین دو یا چند نفر
۳- آوردن حصه
۴- مبادرت به عملیات بازرگانی
۵- تقسیم سود و زیان
جهت اقدامات حقوقی مربوط به علامت تجاری ، نیز می توانید از این موسسه حقوقی کمک بگیرید.
باب سوم قانون تجارت ۱۳۱۱ به شرکتهای تجاری اختصاص دارد و طبق ماده ۲۰ آن ، شرکتهای تجاری بر ۷ قسم است :
۱) شرکت سهامی
۲) شرکت با مسئولیت محدود
۳ ) شرکت تضامنی
۴ ) شرکت مختلط غیر سهامی
۵ ) شرکت مختلط سهامی
۶ ) شرکت نسبی
۷ ) شرکت تعاونی تولید و مصرف
ماده ۲۱ تا ۹۳ قانون تجارت ۱۳۱۱ مربوط به شرکتهای سهامی بود که با تصویب لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت (۱۳۴۷) مشتمل بر ۳۰۰ ماده و ۲۸ تبصره نسخ ضمنی شد.
با توجه به تحولات حقوقی مذکور ، در حال حاضر تشکیل، اداره انحلال و تصفیه شرکتهای سهامی عام و خاص مشمول لایحه قانونی اصلاح قسمتی قسمتی از قانون تجارت (۱۳۴۷) و ثبت و ورشکستگی آن به ترتیب مشمول ماده ۱۹۵ تا ۲۰۱ و ۴۱۲ تا ۵۷۵ قانون تجارت ۱۳۱۱ است به علاوه مقررات باب پانزدهم قانون تجارت ۱۳۱۱ (ماده ۵۸۳ تا ۵۹۱ ) راجع به شخصیت حقوقی بر شرکتهای سهامی عام و خاص نیز حکومت دارد.
از طریق سایت مشاوره حقوقی می توانید جهت مشاوره تلفنی، اینترنتی و یا حضوری با وکیل دعاوی حقوقی استفاده کنید .
لازم به ذکر است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران اصلاحات اساسی در قوانین مذکور صورت نگرفته است پس از وضع قانون تجارت ۱۳۱۱ تا پیروزی انقلاب اسلامی تحولاتی در مقررات حاکم بر برخی از مصادیق شرکتهای سهامی (نظیر بانکها، شرکتهای بیمه و شرکتهای دولتی ) رخ داده است با تصویب قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۷۰ شرکت تعاونی تولید و مصرف (موضوع ماده ۱۹۰ تا ۱۹۴ قانون تجارت ) و سایر انواع شرکتهای تعاونی تابع قانون مذکور شدند.
در این مقاله سعی شده است تا کلیاتی درباره شرکت تجاری ارائه گردد و پاره ای از ویژگیهای آن معرفی وبه روشی نو و با بهره گیری از سابقه چند سال تدریس در زمینه حقوق تجارت (بخش شرکتهای تجاری ) و همچنین پژوهش در این رشته از حقوق خصوصی ، تجزیه و تحلیل شود.
بدین منظور ،مطالب این مقاله در پنج مبحث به شرح زیر تدوین گردیده و در آخر نتیجه گیری تحقیق ارائه خواهد شد:
۱) تعریف شرکت تجاری
۲ ) حداقل تعداد شرکای شرکت تجاری
۳ ) رابطه شرکا با شرکت تجاری
۴ ) موضوع شرکت تجاری
۵ ) شخصیت حقوقی شرکت تجاری
مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل یکی دیگر از خدمات موسسه مشاوره حقوقی می باشد.