با سلام و وقت بخیر خدمت شما (مشاوره در دعاوی حقوقی)
برای پاسخ دادن به سوالات شما و مشاوره حقوقی می توانید از طریق شماره تماس 88813788-021 با وکیل متخصص مربوطه تماس حاصل فرمایید.
پرسش و پاسخ دعاوی حقوقی
پرسش : اگر در مورد پروندهای کارشناس رسمی نظر داده باشد و متهم درموقع مقرر توانایی پرداخت هزینه کارشناسی مجدد را نداشته باشد، آیا پس از صدور حکم می تواند اعتراض کند ودرخواست کارشناسی مجدد داشته باشد؟
پاسخ : چنانچه مهلت تجدیدنظرخواهی از رای صادره منقضی نشده باشد ضمن تجدیدنظرخواهی میتواند به نظریه کارشناس اعتراض نماید و یکی از دلایل خود را ارجاع به هئیت کارشناسی قرار دهد و اگر هزینه جهت پرداخت کارشناسی ندارد وت تقاضای خود را به دادگاه اعلام نماید تا طبق مقررات نامبرده را موقت اًاز پرداخت هزینه کارشناسی معاف نماید.
پرسش : اگر ساختمان همجوار درساخت وساز از حد متعارف خارج شود ومزاحمت برای ساختمان همجوارش ایجاد کند چگونه باید اقدام کرد وبه کجا باید شکایت کرد؟
پاسخ :دو را وجود دارد یا باید به شهرداری مراجعه و اعتراض خود را به کمیسیون ماده 100 مطرح کرد. همچنین می توان از طریق مراجعه به دادسرا دعوای مزاحمت را نیز اقامه نمود.
پرسش: فرق دعوای خلع ید و تخلیه چیست ؟
پاسخ: چنانچه بین مالک و متصرف قراردادی در میان باشد ، مانند اجاره باید دعوای تخلیه مطرح شود . اما اگر قراردادی وجود نداشته باشد ، مالک می تواند با اثبات مالکیت خود ( ارائه سند مالکیت ) و اثبات این موضوع که تصرف بدون اذن او ایجاد شده است دعوای خلع ید را مطرح کند.
پرسش : اگر شخصی سفته از کسی داشته باشد چگونه می تواند به مراجع قضایی مراجعه واحقاق حق نماید؟
پاسخ : سفته صرفاً جنبه حقوقی دارد و دارنده آن می تواند با مراجعه به محاکم عمومی و واریز هزینه دادرسی اقامه دعوا نماید . چنانچه سفته دارای ظهرنویس باشد و دارنده بخواهد علیه ظهرنویس هم اقامه دعوا نماید بایستی قبل اقامه دعوا درخواست واخواست سفته را داشته باشد. از آنجا که امضا کننده سفته محکوم به پرداخت است چنانچه از پرداخت وجه سفته خودداری نماید با اجرای ماده 2 قانون محکومیت های مالی مواجه خواهد شد.
پرسش : با گواهی عدم حضور چه کاری می توان انجام داد؟
پاسخ : گواهی عدم حضور که بر مبنای شروط و مقررات قرارداد بین طرفین صادر می شود می تواند ملاک و مدرک تخلف یک طرف یا هر دوطرف قرارداد باشد و با استناد به آن طرف مقابل می تواند برمبنای تخلف اقدام به طرح دعوی و مطالبه خسارت نماید.
پرسش: پرداخت سرقفلی چه زمانی ساقط می شود ؟
پاسخ :در مواردی که حکم تخلیه محل کسب و پیشه به لحاظ تغییر شغل باشد به استناد بند 7 ماده 14 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1356 حق سرقفلی به مستاجر تعلق نمی گیرد.
پرسش : اعتبار استشهادیه محلی چقدر است ؟آیا قاضی می تواند فقط به استناد آن حکم صادر کند ؟
پاسخ : مشاوره در دعاوی حقوقی ,استشهادیه یکی از مدارک جنبی است که به اندازه دلیل عادی اعتبار دارد. قضات برای صدور رای غالباً به دنبال دلائل ، امارات و مستندات محکم تری هستند و غالباً استشهادیه را به عنوان قرینه می پذیرند .و صدور رای بستگی به نظر دادگاه دارد چرا که دادگاه می تواند بنابر علم خود و اوضاع و احوال پرونده حکم صادر نماید.
15 Comments
مدتی پیش اقدام به اجاره سالن پرورش قارچ نمودم که برای اجاره سالن و خرید کمپوست (ماده اولیه پرورش قارچ ) چند فقره چک صادر نمودم ولی مالک در موعد مقرر سالن را تحویل نداده و حدود دو هفته بعدازتاریخی که ملزم به تحویل اولین سالن و کمپوست بود یکی از سالنها را تحویل داد(از مجموع هشت سالن ) و درمورد بقیه سالنها وعده ووعید میداد.از طرفی متوجه شدیم که هنوز با مستاجرین قبلی تسویه حساب نکرده و تا چند ماه دیگر با آنها قرارداد دارد. در صورتی که طبق قراردادهر هفته یک سالن را باید تحویل میداد در نتیجه چون موعد چکها میرسید و ماقادر به پرداخت مبلغ چکها نبودیم از مالک تقاضای فسخ قرارداد نمودیم که مالک گفت درمقابل پرداخت یکی از چکها به عنوان ضرر و زیان قرارداد رافسخ نماید. و چکها را تا سه هفته بعد عودت دهد. ماهم موافقت کردیم ولی چون در آن تاریخ قادر به پرداخت تمام مبلغ چک نشدیم بخشی از آن را دادیم و به مالک گفتیم دو سه روز بعد بقیش را میدهیم ولی از آن روز به بعد مالک جواب تلفن ما را نمیدهد و فقط یکبار که با شماره ای ناشناس زنگ زدیم گفت که چون در زمان مقرر چک وصول نشده قرارداد رافسخ نمیکند و خود شما باید جوابگوی چکها باشید (چکها را خرج کرده ) سوال بنده اینست که آیا میتوانیم به عنوان خیانت در امانت یا کلاهبرداری ( اجاره دادن همزمان سالنها) از مالک شکایت کنیم ؟؟
با عرض سلام و خسته نباشید
پدر بنده در سال 84 اقدام به خرید یکدستگاه خودرو به ارزش 11.4 میلیون، با وام 7میلیونی و با سود سالیانه 24% از شرکت لیزینگ ایرانخوردو می نماید. (در هنگام تحویل خودرو از بابت تضامین بازپرداخت اقساط، چک و سفته هرکدام بمبلغ 12.7 میلیون و جمعاً بمبلغ 25.4 میلیون دریافت می گردد.)
متاسفانه چند ماه بعد پدرم مورد کلاه برداری قرار می گیرد و دچار ورشکستگی مالی می گردد. بطوریکه پس از پرداخت تنها 3 قسط، از پرداخت مابقی اقساط خودرو عاجز می شود. بدنبال این واقعه و پس از معوق شدن حدود 28 قسط پدرم در سال 86 شخصاً چندین بار به شرکت لیزینگ مراجعه و کتباً درخواست عودت خودرو به شرکت جهت فروش و تسویه حساب مبلغ وام را می نماید، اما مسئولین مربوطه نسبت به مساله بازپس گیری و فروش خودرو تفره رفته و ایشان را متقاعد می کنند که انشاله مشکلات حل می شوند و تا زمان حل مشکلات، چکی مدت دار بمبلغ 8.6 میلیون از بابت تسویه و جریمه دیرکرد اقساط معوقه در وجه شرکت از ایشان دریافت می کنند.
چندی بعد بدلیل فشارهای روحی و مالی ناشی از ورشکستگی، پدرم دچار سکته قلبی شده و زمین گیر میشود و مشکل بدهی به لیزینگ نیز تا به امروز ادامه پیدا می کند.
بدلیل کهولت سن پدرم (82 سال) و سخت تر شدن مریضی ایشان در صدد آن برآمدم که نسبت به پیگیری این مورد و تسویه حساب خودرو مربوطه اقدام نمایم که خدای ناکرده مدیونی در این دنیا و آخرت بر گردن پدرم باقی نماند.
لذا چند روز پیش جهت تسویه داوطلبانه به شرکت لیزینگ مراجعه کردم و با یک صورتحساب حدوداً 52 میلیون تومانی مواجه شدم که با توجه به اینکه طرح بخشودگی جرائم تا تاریخ 27 خرداد وجود داشت، با تخفیفی حدود 150% بقول کارشناس شرکت و با مبلغ حدوداً 31 میلیون تومان تسویه حساب کامل خودرو یاد شده مقدور است. (لازم بذکر است طی این مراجعه متوجه شدم که شرکت یاد شده در سال 92 از طریق شورای حل اختلاف روی تضامین پدرم اقدام نموده و حکم توقیف خودرو صادر گردیده است.)
از آنجایی که در حال حاضر ارزش خودرو یاد شده حدوداً 12-13 میلیون می باشد و از زمان تحویل خودرو نیز 12 سال می گذرد و با توجه به اینکه شرکت لیزینگ مبلغی معادل 5 برابر باقی مانده اصل وام (6.3 میلیون تومان) جهت تسویه حساب طلب می نماید که به نوعی نزول و ربا می باشد، لطفاً راهنمایی بفرمایید آیا از نظر شرعی و قانونی راهی وجود دارد که بتوانم بواسطه آن این مبلغ را کاهش دهم و از پرداخت این سود گزاف و غیر اخلاقی، بپرهیزم؟
پیشاپین از بذل عنایت شما کمال سپاسگزاری را می نمایم.
سلام وخسته نباشید
احتراما
در پرونده حقوقی مطالبه درشعبه شورا اعضاء محترم شورا بعلت عدم ارائه مدرکی قرار اتیان سوگندصادر نموده که خواهان (مدعی ) از اتیان سوگند خودداری ولی خوانده اتیان سوکند قبول داشته است . توسط قاضی ناظر بر شورا (دادرس علی ابدل ) شعبه میتواند قرار اتیان را نادیده ودستور دیگری صادرنماید یا خیر
با سلام
بنده یه شکایت اداره کار داشتم که رای به اجرای احکام رفته و اجراییات از شرکت 4 عدد سیستم کامپیوتر و یک دست مبل و صندلی از نمایشگاه شرکت توقیف نمود که طرف مقابل به توقیف اعتراض کردند که اینجا شرکت حقیقی و بنام شخص هستش و فاکتور سیستم ها بنام شخص بوده و چیزی که در رای نوشته شده شرکت حقوقی هست که بنده به اداره کار مراجعه کردم و رای را بنام شخص حقیقی زدم و دوباره به اجرای احکام رفتم ولی بدشانسی کارفرمای بنده که رای بنامش داده شده فوت کرده و حکم جلب نمیتونم بگیرم میخواستم راهنمایی بفرمایید که میتونم از طریق همون سیستم ها و مبل و صندلی که توقیف شده اقدام کنم و مساله ای پیش نمیاد که مدعی بشن کارفرما فوت شده و غیره… در غیر اینصورت راهنمایی بفرمایید که باید چکاری صورت بدهم که زودتر به حق و حقوقم برسم.
باتشکر فراوان
باسلام وتوفیق الهی کارشناس ومشاور محترم
مرحمتا فرمول نحوه محاسبه خسارت تاخیر تادیه را اعلام بفرمائید
فرضا” مبلغ 34710000 ریال از تاریخ 1 /6 /1396 طلبکاربودم که بعداز طرح دعوی وصدور حکم و اجرائیه بتاریخ 4 /10 /1397 چقدر میشود
با توجه به شاخص نرخ تورم عدد مبلغ را ضرب در چه ووووو میشود = چقدر ؟
باسلام ودعای خیر محضرکارشناس محترم
خواهشمندم بفرمائید که خسارت تاخیر تادیه بدهی از زمان شروع دعوی تا نهایتا قطعی شدن حکم محکومیت وصدوراجرائیه محاسبه میگردد یا باید بذهی تسویه شود واگر بصورت قسطی باشد بعداز اخرین قسط محاسبه میگردد
مثال اینکه مبلغ 34 میلیون ریال ازتاریخ 1 /6 /96 بدهکارم که طلبکار دعوی مطرح وبعداز صدور حکم برمحکومیت بنده وقطعی شدن وبعداز صدوراجرائیه بصورت قسطی از حقوقم برداشت میشود که حدودا 10 ماه طول میکشد تا بدهی تسویه شود برای محاسبه خسارت تاخیرتادیه از تاریخ 1 /6 /96 لغایت زمان صدوراجرائیه است یا پایان اقساط ورفع بدهی ؟
فردی محکوم به پرداخت مبلغی شده به اضافه خسارت تاخیر تادیه . محکوم علیه بعلت عدم تمکن مالی تقاضای اعسار وتقسیط تقدیم که از حقوق برداشت نمایند ورای درمورد اعسار صادرشده است ایا شخص معر از پرداخت خسارت تاخیر تادیه وهزینه های درخواستی خواهان معاف است یا خیر ؟ مرحمتا اگر مواد قانونی وجوددارد مرقوم بفرمائید بی نهایت ممنون ومتشکرم
ممنون وسپاسگزارم
خیر باید خسارت تاخیر تادیه را طبق محاسبه اجرای احکام به صورت اقساط پرداخت نماید.
باسلام و خسنه نباشید
سال 91 در دوران سربازی با یه نفر درگیر شدم چشمم به شدت آسیب دید و تورم و کبودی زیر چشمم ایجاد شد شکایت کردم مراحل درمانی و پزشکی قانونی هم طی شد بعد از چهل روز که نامه پزشکی قانونی رو به دادگاه بردم و دوماه طول درمان نوشت درحالی که هنوز چشمم کبود بود رضایت دادم ولی بعداز گذشت چن سال متوجه شدم چشمم بیناییش کم شده و اسکار جای ضربه باقی مونده به نظرتون میشه پرونده رو دوباره به جریان انداخت و شکایت جدید تنظیم کنم؟
باتشکر
خیر چون رضایت دادید.
سلام من یه سوال دارم که فکرمو مشغول کرده الان میتونم بپرسم
سلام
بفرمائید
??:
سلام ببخشید یه سوال داشتم مستاجرم از من فیش اب وبرق خواسته به علاوه قولنامه اجاره خونه،فیش برق واب دادم،ولی قولنامه هنوز نه،میخاد وام بگیره از نظر قانونی چه مشکلی برای من که صاحب هستم ایجاد میشه؟آیا میتونی از همین قبض سواستفاده کنه؟
ضمنا چون از اون زمان که قولنامه نوشتیم مالک خانه عوض شده وقبض اب وبرق دیگه به اسم من هست نه شوهرم به ما گفتن که یه قولنامه سوری بنویسیم
ضرورتی به دادن قولنامه نمی باشد چرا ایشان سمتی در قولنامه ندارد.
درود و مهر. پدرم بازنشسته ارتش چند روز پیش مرحوم شدن. پسر ایشان هستم 55 ساله .بیکار. بعلت سن بالا استخدام نمیکنن. مادرم شامل حقوق نمیشود چون متارکه کردن. الان مستاجرم با مادرم زندگی میکنم که البته بیماری صرع و دیابت تزریقی و قلب دارن 80 ساله. با توجه به گرانی اجاره و دارو و همه چی. دیگر نمیدونم چه کنم .لطفا راهنمایی کنید راهی هست که مستمری پدر مرحومم را دریافت کنم؟ سپاسگزارم.
با سلام خیر نمی توانید دریافت کنید