مشاوره در دعاوی ثبتی
با سلام و وقت بخیر خدمت شما
برای پاسخ دادن به سوالات شما و مشاوره حقوقی می توانید از طریق شماره تماس ۸۸۵۰۱۰۰۲-۰۲۱ با وکیل متخصص مربوطه تماس حاصل فرمایید.
پرسش و پاسخ ثبتی
پرسش : اعتراض به ثبت ملک مورد تقاضا چگونه صورت می گیرد؟
پاسخ : هرکس نسبت به ملک مورد ثبت اعتراضی داشته باشد باید از تاریخ نشر اولین آگهی نوبتی تا ۹۰ روز اقامه دعوی نماید، درخواست مزبور مستقیماً به اداره ثبتی که ضمن آگهی نوبتی معین شده است تسلیم می شود،و درمقابل درخواست باید رسید داده شود.
پرسش :آیا برای ثبت علامت نیاز به کارت بازرگانی وجود دارد؟
پاسخ :در صورتی که علامت تجاری لاتین باشد کارت بازرگانی الزامی است در غیر اینصورت الزامی نیست.
پرسش: آیا تعویض سند فروشنده در زمان انتقال قسمتی از ملک ضرورت دارد یا خیر؟
پاسخ :بموجب تبصره ذیل ماده ۱۰ دستورالعمل صدور اسناد مالکیت تک برگ در رابطه با انتقال قسمتی ازملک،تعویض سند فروشنده ضرورتی نداشته و فروشنده می تواند در زمانهای مختلف تا وقتیکه امکان درج انتقال درستون نقل وانتقال وجود دارد نسبت به انتقال جزء از ملک در دفاتراسناد رسمی اقدام نماید وسند فروشنده پس ازپرشدن ستون نقل وانتقال برای انتقال بعدی صادق نبوده وملک می بایست جهت تعویض به اداره ثبت مراجعه نماید.دفاتراسناد رسمی در زمان انتقال قطعی جزء یا کل ملک،مهری را در ظهر سند مالکیت درج می نمایند که در انتهای آن عبارت “این سند برای نقل وانتقال بعدی فاقد اعتباراست” آورده شده،لازم به ذکراست این عبارت برای انتقال کل سهم فروشنده صادق بوده وبرای انتقال جزء سهام مطابق تبصره ذیل ماده ۱۰ عمل خواهدشد.
پرسش : به چه املاکی مجهول المالک می گویند؟
پاسخ :املاکی که تا کنون تقاضای ثبت ( اظهارنامه ثبتی ) آنها به ثبت محل تسلیم نشده است را مجهول المالک مینامند.
پرسش : چه کسی می تواند در خواست افراز بدهد ؟
پاسخ :هر شریک الملکی یا قائم مقام قانونی آنها و صغیری هم که حکم رشد داشته باشد می تواند در خواست نماید . در غیر اینصورت طبق رای وحدت رویه هیات عمومی دیوانعالی کشور به شماره ۳۵۳۰-۷/۲/۱۳۶۰ ردیف ۲۹/۵۹ هیئت عمومی ، تقسیم و افراز املاک محجورین و غایب مفقودالاثر را از صلاحیت واحد ثبتی خارج دانسته و در صلاحیت دادگاه شناخته است و همچنین طبق نظریه شماره ۱۳۵/۷-۸/۲/۶۶ درخواست تقسیم و افراز به طرفیت تمام مالکین مشاع اقامه می شود و اگر مال در تصرف شخصی باشد هر یک از مالکین به نسبت سهم خود حق مطالبه دارند.
پرسش: ثبت چه اسنادی در دفترخانه اسناد رسمی اجباری است ؟
پاسخ : مشاوره در دعاوی ثبتی , بر اساس ماده ۴۷ قانون ثبت اسناد و املاک در نقاطی که دفار اسناد رسمی وجود دارد ثبت اسناد ذیل اجباری است : ۱-کلیه عقود ومعاملات راجع به عین یا منافع اموال غیرمنقول که در دفتر ااملاک ثبت نشده باشد.۲-صلح نامه ، هبه نامه و شرکت نامه
1 Comment
پدر من ملکی رو مشارکت رو ساخت کردن به عنوان سازنده. ۶٠درصد مالک زمین و ۴٠درصد سازنده. پس از تامین پارکینگ واحدها، مغازه ای در قسمت پارکینگ ساختند تا بعدا کاربری تجاری برای آن بگیرند.از بین ١٢واحد ساختمان مربوطه ١٠واحد مالکان جدید در دفترخانه وکالت به سازنده دادند برای آنکه ادعایی نکنند و اجازه اخذ سند و تغییر کاربری آن مغازه را داشته باشند. دو واحد که بنام مالک اولیه زمین مانده بود وکالت ندادند و میگویند طبق قرارداد اولیه ۶٠درصد مغازه برای من است. در مورد این مغازه آیا با توجه به انجام تعهدات قرارداد مشارکت از طرف سازنده و داشتن ١٠واحد از ١٢واحد وکالت، سازنده میتواند برای گرفتن سند و اخذ مالکیت مغازه اقدام نماید یا باید ۶٠درصد را به مالک آن دو واحد دهد؟ در صورت اینکه مغازه به دو مغازه کوچک تر تقسیم شود ایا میتواند برای یکی از انها اقدام به سند کند بدون اینکه نیاز به رضایت طرف مقابل داشته باشد؟
پدرم حتی درخواست تغییر کاربری تجاری دادند که نیاز به بردن هر ۱۲ سند به شهرداری است. و همچنین درخواست افراز در اداره ثبت کردند که آن هم گفتند اول از شهرداری تغییر کاربری و پرداخت هزینه تجاری را انجام بدهید و هنگام صدور سند درخواست افراز نمایید. در حالی که با توجه به مخالفت این مالک دو واحد هیچ اقدامی نمیتوان در شهرداری و ثبت انجام داد.
آیا از طریق وکیل میتوان این فرد را راضی کرد به جای طلب کردن ۶۰ درصد مغازه مربوطه راضی به داشتن متراژ متناسب با همان دو سهم خود شود؟ اگر امکان این کار هست چقدر زمان میبرد و هزینه حق الوکاله آن چقدر است؟