بروز رسانی 1399/07/13
برای رسیدن به تمامی سوالات مشابه لطفا تا انتها مطالعه بفرمائید :
شرایط ضمن عقد
طرفین هر عقد می توانند هر شرطی را که مخالف با قوانین و شرع مقدس نباشد در شرایط خود ذکر کنند و شرط مذکور برای طرفین لازم الاجرا می باشد.
از مصادیق بارز شرایط ضمن عقد که در حال حاضر بسیار کاربرد دارد ، شرط فسخ قرارداد مبایعنامه در زمانی است که خریدار در موعد مقرر نسبت به پرداخت ثمن معامله اقدام ننماید یا در چک های صادره بابت ثمن ، مواجه با گواهی عدم پرداخت شود.
همجنین در قراردادهای خرید و فروش اتومبیل شرایط ضمن عقد مکتوب می گردد که مهمترین ان در خصوص کم و کیف اتومبیل می باشد.
به طور مثال فروشنده یک دستگاه اتومبیل پژو را با مدل 97 با شرط عدم رنک به خریدار می فروشد و سپس در مبایعنامه شرط می گذارد که چنانچه بعداز کارشناسی مشخص گردد که اتومبیل خریداری شده دارای رنگ است ، خریدار حق فسخ یک طرفه قررداد و مطالبه خسارت را خواهد داشت.
از مصادیق دیگر شروط ضمن عقد توافقاتی است که زوجین در زمان عقد نکاح دارند که مهمترین آنها عبارت است از :
حق طلاق، حق مسکن، حق کار، حق تحصیل، حق خروج از کشور که این عناوین خود هر کدام نیاز به بررسی جداگانه ای دارد.
همچنین هر سند ازدواج دارای دو بند الف و ب می باشد که بند الف در خصوص شرط تنصیف دارایی است که بر اساس آن هرگاه زوج بهدون دلیل قانونی قصد طلاق همسر خود را داشته باشد باید تا نیمی از اموالی را که از زمان ازدواج تا طلاق بدست اورده عیناً یا قیمتاً بنام همسر خود نماید .
و در بند ب نیز بیان گردیده که چنانچه هریک از شروط دوازده گانه مندرج در سند ازدواج محقق شود ، زوجه می تواند با استناد به آن تقاضای طلاق نماید .
از جمله مصادیق مندرج عبارت است از عدم پرداخت نفقه به مدت 6 ماه – سوء رفتار و معاشرت زوج ، اعتیاد – جنون و …
برای پاسخ سوال های این چنینی دیگری می توانید با وکلا و مشاوران حقوقی سامانه مشاوره حقوقی صحبت کنید و
اطلاعات لازم در این زمینه و دیگر مسایل حق و حقوقی را به دست بیاورید.
باید وجه داشت که زن پس از امضای سند ازدواج و رسمی و دایمی شدن عقدش با مرد گروهی از حقوق اساسی که پیش از ازدواج داشته را از دست می دهد.
این حقوق اساسی چیست؟