بروز رسانی 1401/11/20
از نظر حقوقی نوشتن وصیت نامه کاملا اختیاری می باشد . در واقع کسی را نمیتوان به این کار وادار کرد ، ولی در صورتی که به نوشتن وصیتنامه اراده کرد باید از انواع ، شیوه تنظیم و آثار حقوقی وصیتنامه اطلاعات کافی را بدست آورده و به صورت صحیح آن را نگارش کرد . آثار حقوقی وصیتنامه پس از فوت شخص وصیتکننده (موصی) مورد اعتبار قرار می گیرد .
نوشتن وصیتنامه این اجاره را به شخص می دهد تا با تصرف و اختیار کامل، برای اموال خود پس از مرگ برنامه ریزی کند و در راهی که خود می پسندد ، صرف کند.
سایت مشاوره حقوقی ، در این مطلب در مورد نکات و موارد مهم حقوقی در مورد وصیت نامه توضیح می دهد.
وکیل پایه یک دادگستری ، از انواع شیوه های نوشتن وصیت نامه می گوید:
یکی از مرسوم ترین شیوه های نوشتن وصیت نامه ، به این صورت می باشد که شخص وصیت خود را به یکی از وراث و یا با دستخط خود بر روی کاغذی می نویسد و چند معتمد محل آن را امضا می کنند.
این نوع وصیت نامه ، در مراجع حقوقی به عنوان وصیت نامه عادی تلقی می شود و در صورت عدم پذیرش از سوی وراث ، ارزش قانونی نخواهد داشت .
وصیت نامه به منظور ثبت اموال وصیت کننده و چگونگی استفاده از آنس از مرگ ، تنظیم می شود . حال آنکه دو نوع مرگ در وصیت نامه وجود دارد . یکی مرگ حقیقی که به معنای خارج شدن روح از بدن می باشد و دیگری مرگ فرضی که در صورتی که مدت زیادی شخص مفقودالاثر باشد و خبری از او در دسترس نباشد، تحقق می یابد.
یکی دیگر از شیوه های نوشتن وصیت نامه ، وصیت در مواقع اضطراری مانند شرایط جنگی و بمباران هوایی و یا شیوع بیماری مسری در جامعه که در این صورت شخص نزد دو شاهد وصیت خود را به صورت شفاهی بیان کرده و یکی از شاهدان آن را مکتوب کرده و به امضای حاضران می رساند.
اگر ورثه در روند انحصار وراثت، صحت وصیت نامه را نپذیرند ، وصیت نامه فاقد ارزش حقوقی و قانونی می باشد پس در نتیجه بهتر است شخص وصیت کننده به سه روش رسمی ، خودنوشت و سری ، وصیت خود را تنظیم نماید.
نکته ی دیگر در مورد وصیت نامه های اضطراری این است که شخصی که وصیت نامه را می نویسد، باید در اولین فرصت به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرده و وصیت نامه را در ان مراکز به امانت گذارد و همچنین تعهد دهد که شخص وصیت کننده ، این وصایا را در سلامت کامل عقلی ، ارائه نموده است .
وصیت به دو نوع عهدی و تملیکی نیز تقسیم میشود.
در وصیت عهدی، وصیتکننده فرد یا افرادی را برای اداره بخشی از اموال خود و نیز سرپرستی فرزندانش پس از مرگ تعیین میکند و مسوولیت را به آنها میسپارد.
این در حالی است که در وصیت تملیکی، شخص بخشی از اموال خود را پس از مگر به فرد یا افرادی تملیک میکند که این فرد یا افراد میتوانند فردی از خانواده و یا هر فرد دیگری باشد.
وصیت برای جنینی که هنوز در رحم مادر است و به دنیا نیامده است، از نظر حقوقی و قانونی دارای ارزش و اعتبار می باشد در صورتی که نوزاد زنده به دنیا بیاید.
در صورت سقط شدن جنین، موارد وصیت نامه ارزش حقوقی خود را ازدست می دهند.
شما می توانید با مراجعه به دفتر مشاوره حقوقی، از خدمات مشاوره ای نظیر مشاوره حقوقی اینترنتی ، حضوری و تلفنی توسط وکیل پایه یک، استفاده کنید.
2 Comments
Very nice article and straight to the point. I am not sure if this
is truly the best place to ask but do you people have any thoughts on where
to get some professional writers? Thanks in advance 🙂 Escape roomy lista
I like this site very much, Its a rattling nice berth
to read and obtain info.?